Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

L'Ajuntament commemora el 91è aniversari de la II República amb una reivindicació del paper que hi va tenir la dona

11 d'abril de 2022

Dia 21 es durà a terme la proposta artística "Exercicis de la Memòria" amb un recorregut lligat al paper de la memòria i Can Sales, que va ser la presó de dones durant la Guerra Civil i el Franquisme

Carrió: "Amb la República, les dones varen aconseguir el dret al vot i al divorci, i participaren en política. Per això, els feixistes obriren per primera vegada a Palma una presó política per a dones durant la Guerra"

Palma, 11 d'abril de 2022.- L'Ajuntament de Palma commemorarà el 91è aniversari de la II República amb la proposta Exercicis de Memòria, un recorregut per llocs significatius de Ciutat relacionats amb la memòria històrica i el paper de la dona. Aquesta activitat es durà a terme el 21 d'abril a partir de les 20 h, i el punt de trobada per a començar el recorregut serà la plaça de Santa Catalina, cantonada amb el carrer de la Pólvora.

El regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, i l'actriu Aina de Cos, membre de l'equip artístic que representa Exercicis de Memòria, han presentat aquesta iniciativa. Ambdós han estat acompanyats per representants de Dones per la Memòria, entitat que farà una ofrena floral i llegirà un manifest el 14 d'abril, dia que es va proclamar la II República, a la plaça de Cort.

"Amb la República, les dones varen aconseguir el dret al vot i al divorci i participaren en política. Per això, els feixistes obriren per primera vegada a Palma una presó política per a dones durant la Guerra", ha explicat Carrió, a més de destacar que les dones han tingut un paper cabdal en la memòria familiar i institucional de la repressió.

Per la seva part, l'actriu Aina de Cos ha destacat la necessitat de continuar posant entre tots "una mica de memòria". Rosalia Frau, del cor Dones per la Memòria, també ha fet "una crida a la lluita antifeixista" en el present. "No s'ha d'oblidar mai el que va passar", ha sentenciat.

Exercicis de Memòria és una proposta escènica de petit format, pensada per a honorar les persones represaliades durant la Guerra Civil i la postguerra a les Balears i gira entorn de les dones que les varen sobreviure, companyes, germanes, filles i netes que han lluitat i ho continuen fent per la dignitat i la memòria dels seus éssers estimats.

L'aforament d'aquesta activitat és limitat i les inscripcions es poden enviar a info@elsomniproduccions.com.

Data darrera modificació: 11 d'abril de 2022

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226